Sakit Hati Kereta Kena H0n, ‘Vin Diesel’ Berkopiah Mengamvk, Siap MakI Dan Tunjuk JarI Tengah!

Satu kejadian amvkan di jalan raya ala-ala g3ngster dan filem Fast & Furious telah dilaporkan berlaku di Melaka melibatkan dua buah kereta.

Kejadian yang turut dirakam oleh dashcamsalah sebuah kereta tersebut turut memperlihatkan seorang lelaki yang terlibat iaitu seorang pakcik berkopiah persis pelakon Vin Diesel.

Dipercayai pakcik tersebut berang setelah keretanya dih0n akibat memandu terlalu perlahan sehingga memaksa kedua-dua pemandu berhenti untuk bergadvh.

Suasana menjadi lebih tegang apabila pakcik berkopiah dengan gaya Dom Toretto tersebut terus menimbulkan provokasi berbaur gangguan s3ksual terhadap isteri mngsa yang turut sama berada di dalam kereta bersama anak lelakinya yang hanya berumur 10 tahun.

Mangsa mengambil keputusan untuk membuat laporan polis seterusnya berkongsi video kejadian di laman Facebooknya dengan tanda pagar #pakaikopiahtaksemuabaik untuk dijadikan pengajaran.

Ikuti kisah sebenar yang berlaku pada hari kejadian seperti yang diceritakan sendiri oleh mngsa, Yusri Othman.

27 Feb 2022 jam 12.20pm

Puncanya aku potong kereta dia and honkan sekali coz he drives very slow and using phone.

Tak puas hati pasal tu..dia mak1 hamvnnya aku, show middle finger bagai in front of my wife and my kids…aku suruh dia istighfar or mengucap banyak-banyak..coz orang tua and berkopiah…so member tu pun lagi hotlah 😁

Mula-mula malas nak layan, yang berdosanya kau…but he said a nasty word about my wife, pada hal bini aku senyap je and tak bersuara, tu buat aku panas…for me that is sexual harassment dan sebagai suami aku tak nak orang cakap aku dayus so just pull over my car and decide nak confront him and aku still panggil dia pakcik okey…tanya kenapa nak kaitkan bini aku dalam hal ni…kau tak ada bini and anak perempuan ke sampai cakap macam tu, shame on youlah…

Alhamdulliah, nothing violent is happen coz aku still waras lagi…orang tua berkopiah tu just mumbling for nothing and keep provoking me by calling me bodoh and binatang..aku dah imagine macam-macam boleh jadi kat orang tua ni kalau aku dah lost temperif aku take action by doing something stupid for sure public akan nampak aku yang jahat coz dia orang tua berk0piah….

Aku just kuatkan semangat untuk tak buat benda yang s1a-s1a and avoiding provocation dia tu and seems orang tua ni memang tak give up on provoking me, aku decide nak blah dari situ tapi dia boleh blocking pintu driver and not alllow me to enter in.

Bijaknya wife aku she immediately move to driver seat, and suruh masuk kat pintu sebelah, non-stop dia tanya siapa aku, dia dah kurang ajar macam tu tak adalah aku panggil pakcik-pakcik, aku cakap aku kau je, orang tua macam ni memang tak layak untuk respect…sempat dia bagi last “souvenier” kat kita orang satu family by showing another middle finger, aku rasa semua orang boleh nampak apa yang dia buat tu.

Aku rasa 2-3 kali gak aku bagitahu orang tua ni kereta aku ada dashcambut seem he don’t bother…

My 10 years old son, Rayyan tanya my wife, kenapa dengan atuk tu? My wife response atuk tu rudes dengan abah…my son still address him as atuk okey…

Polis report dah buat pada hari kejadian and hari ni IO tu update, dia just bagitahu orang tua tu tak nak bagi kerjasama dan dia minta maaf. Kau minta maaf kat siapa ya!!!!!!!! Kau patut minta maaf dengan family aku.

IO tu cakap dia dah nasihat dan warning orang tua tu, then lagi kalau aku nak ambil civil action terpulang and boleh upah lawyer, memang tu je polis boleh buat.

Tujuan aku viralkan just hati-hatilah kalau nak tegur orang buat salah…..kalau ada yang boleh terima okeylah, yang tak boleh terima tu yang bahaya, sampai sanggup jatuhkan marvah orang…

#pakaikopiahtaksemuabaik

– Tangkap layar dari Facebook Yusri Othman
Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! @LAWAKMALAYSIA

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @LAWAKMALAYSIA

Sumber: Yusri Othman

PERHATIAN: Pihak @LAWAKMALAYSIA tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak @LAWAKMALAYSIA juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.