Tinggalkan Imej Seks1, Netizen Sejuk Hati Tengok Isteri Alieff Irfan – “Saya hanya fikir m4ti, dalam keadaan baik atau memalvkan”

Penampilan dengan imej menutup aur4t sejak Ogos lalu, isteri kepada YouTuber terkenal Alieff Irfan iaitu Nurul Nabilah Aliah memberitahu dia menerima banyak komen positif daripada pengikut di laman sosial.

Menurut Nurul Nabilah atau lebih mesra disapa Bella, 26, segelintir netizen yang sebelum ini tidak menyukai penampilannya mula berlembut hati dan menjadi pengikut di Instagram.

“Bella dapat banyak mesej peribadi… dulu orang cakap tak nak follow Bella di laman sosial sebab Bella free hair, seksi, tak tutup aur4t… tapi sekarang sejuk je mata dan jari pun ringan nak follow Bella sebab dah berhijrah.

“Allahu… baru Bella faham apa yang dia orang maksudkan. Kadang-kadang bila fikir balik malu sangat sangat sebab sejak bertudung ni Bella kalau boleh nak follow orang yang bertudung dan positif sahaja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella | 26 (95) (@bellestrelle)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alieff Irfan (@irfxn__)

“Kalau boleh Bella nak lupakan semua tentang perkara lepas dan nak buka buku baru… sentiasa mengingati Allah SWT setiap saat dan berkawanlah dengan orang positif,” katanya.

Bella berhij4b bukan sebab p4ksaan, bukan sebab orang suruh, Bella betul-betul ikhlas untuk berhijrah dekatkan lagi diri dengan Allah!

BELLA

ISTERI ALIEFF IRFAN

Pada 16 Ogos lalu, usahawan produk kecantikan ini membuat keputusan mengenakan hijab dan menutup aur4t selepas beberapa bulan mempelajari ilmu agama.

Bella memberitahu dia nekad mendekatkan diri dengan agama selepas kerap terfikir mengenai kem4tian.

Bella mahu buka buku baru bersama suami tercinta, Alieff Irfan.

“Bella berhij4b bukan sebab p4ksaan, bukan kerana orang suruh, Bella betul-betul ikhlas untuk berhijrah dekatkan lagi diri dengan Allah… betulkan solat dan positifkan diri.

“Janganlah pandang kehidupan lama Bella…. past is past! Manusia berubah untuk jadi lebih baik. Hari-hari Bella fikir fasal kem4tian, cuma kita m4ti dalam keadaan baik atau memalvkan? Semua atas diri kita.

“Alhamdulillah sekali lagi untuk sesiapa yang doakan Bella dan sentiasa sokong Bella dari seorang seksi, free hair, sampai la sekarang and Bella masih j4hil lagi, banyak lagi kena belajar perlahan-lahan,” ujarnya.

Untuk rekod, Alieff dan Bella berkahwin di kediaman pengantin perempuan di Segamat, Johor pada 14 Februari 2020.

Komen netizen:

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih! @LAWAKMALAYSIA

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @LAWAKMALAYSIA

Sumber: mStar

PERHATIAN: Pihak @LAWAKMALAYSIA tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak @LAWAKMALAYSIA juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.