“Tinggi Mana Darj4t Kau Kalau Tak Ret! H0rmat 0rang,” Azar Azmi Kes4l Lelaki Meng4muk Fas4l Sejadah Dalam Masjid

PELAKON Azar Azmi melu4hkan rasa kes4l terhadap video tular memperlihatkan seorang lelaki mengasari seorang jemaah masjid selepas sejadah yang dibawanya terkena bahagian belakang badan lelaki berkenaan.

Azar atau nama sebenar Siti Azar Ameerah Azmi, 31, menyifatkan tindakan itu sebagai bi4dab dan tidak sepatutnya berlaku di tempat ibadat.

“Kalau setakat terkena sejadah kau nak meng4muk macam ni. Allahu… tak kisah la apa level kau, tinggi mana pun darjat kau kalau kau tak reti nak hormat orang tua, kau yang patut kena kaki.

“Belum lagi berasak berpusu-pusu dekat Makkah kena tolak tarik dengan berjuta manusia dekat sana. Tak tahu pula la macam mana dia punya meng4muk agaknya.

Tangkapan skrin video yang tular memperlihatkan seorang lelaki mengasari seorang jemaah masjid.

“Tuhan bagi otak untuk berfikir… tuhan bagi tangan untuk membantu… tuhan bagi kaki untuk memudahkan,” tulisnya.

Dalam pada itu, Azar turut menasihati orang ramai agar sentiasa menghormati orang yang lebih tua walau apa pangkat atau darjat yang dimiliki.

Menerusi video yang tular malam Jumaat memperlihatkan seorang lelaki men4mpar dan menend4ng m4ngsa yang juga jemaah lain pada bahagian muka.

Jemaah yang berusia 62 tahun dilihat sedang berjalan di belakang lelaki tersebut sambil membawa sejadah yang terkena bahagian belakang badannya sebelum lelaki itu bertindak agresif dengan memvkul m4ngsa.

Kejad1an tersebut berlaku pada 24 Ogos lalu di Masjid Felda Palong 7 Jempol, Negeri Sembilan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @KLM

Sumber: mStar

PERHATIAN: Pihak KLM tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLM juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.