Wabak Covid-19 ini memberi impak yang besar kepada semua orang khususnya kepada golongan yang susah dan kurang berkemampuan. Dari sini, kita dapat lihat lebih ramai lagi orang susah yang memerlukan bantuan untuk meneruskan kelangsungan hidup.
Berkemungkinan mereka akan tetap menjalani kehidupan yang sukar sekiranya wabak ini masih lagi menular di seluruh dunia.
Menurut satu video yang dikongsikan di Twitter melalui akaun @VeronikaKoman yang memaparkan seorang lelaki tua mengadu kelaparan dan insiden itu dipercayai berlaku di Timika, Papua Barat.
“I am hungry…. I am hungry!”
says the old indigenous man on the land of largest gold mine in the world.
He has not received any of the food donated by the government during this difficult time.
Timika, West Papua pic.twitter.com/xB6kNeCPti
— Veronica Koman (@VeronicaKoman) April 21, 2020
“Saya lapar… saya lapar”
Katanya, dia tidak mendapat sebarang bantuan sewaktu pandemik Covid-19 ini.
Video itu mengundang sebak netizen kerana kelihatannya riak wajah lelaki tua ini sungguh menyedihkan.
Udah bikin nangis
Hancur banget!
Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!
Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @KLM
Sumber : lobak merah
PERHATIAN: Pihak KLM tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLM juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.