“Kita Kini Sedang Melalui Suatu Temp0h Yang Sangat Getir..” KP Kesihatan

Umum sedia tahu bahawa dalam tempoh Covid-19 melanda dunia ketika ini, semua pihak terkesan dalam menjalani hidup masing-masing.

Bukan sahaja frontiner, malahan rakyat biasa turut terbeban kerana terpaksa berkurung dirumah ekoran Perintah Kawalan Pergerakkan yang diumumkan bagi memutuskan rantainan Covid-19 ini.

Penghargaan dari KP kesihatan

Memahami keadaan tersebut, insan yang paling letih dan penat ketika ini iaitu Datuk Dr Noor Hisham Abdullah, Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia dilihat telah memberikan kata-kata semangat dalam ulasannya di Facebook.

Dedikasi & keikhlasan frontliner sangat menakjubkan

Dalam postingnya itu, beliau mengucapkan terima kasih terutamanya kepada frontliner yang bertungkus-lumus penuh dedikasi dalam melawan Covid-19.

Kami terharu dengan kemurahan hati penyumbang

Disamping itu, beliau turut memberikan penghargaan kepada para penyumbang yang membuatkannya berasa terharu dengan kemurahan hati mereka.

Tidak kira secara individu, organisansi kecil atau besar serta bantuan dari luar negara, semuanya telah memberikan senyuman buat keluarga KKM juga masyarakat Malaysia.

Orang ramai penentu utama

Dalam pada itu, Noor Hisham turut memaklumkan bahawa ketika ini rakyat Malaysia merupakan penentu utama dalam menghentikan penularan pendemik ini. Jadi, beliau memohon agar terus kekal dirumah kerana ia berperanan dalam memastikan penurunan kes Covid-19.

Tambahnya, setiap rakyat malaysia tidak kira siapa peranan besar dalam memastikan kesejahteraan Malaysia dalam mengekang Covid-19.

Terus kuat bersemangat Datuk

Sehubungan dengan perkongsian panjanga lebar Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia itu, rata-rata warganet telah meninggalkan respon positif di Facebook.

Merka mengucapkan ribuan terima kasih kepada KP kesihatan dan seluruh barisan frontliner yang sanggup bekorban masa dan tenaga demi rakyat Malaysia.

Terima kasih frontliner

Kami akan patuh arahan

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @KL MEDIA

Sumber : Noor Hisham Abdullah

PERHATIAN: Pihak @KL MEDIA tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak @KL MEDIA juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "“Kita Kini Sedang Melalui Suatu Temp0h Yang Sangat Getir..” KP Kesihatan"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*