“Pasal Roti Pun Nk Gadvh” Pihak Kerajaan Terj@h Kilang Roti Siasat Sendiri D@kwaan Bekalan Roti Putus Akibat PKP

Kecoh sejak dari awal Perintah Kawalan Pergerakan pasal stok roti putus. Kalau korang keluar rumah untuk beli barang tu, mesti korang perasan rak roti dekat kedai kosong.

Mengambil kira rungutan netizen pasal stok roti ni, pihak kerajaan menerusi Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) telah melakukan tinjauan di beberapa kilang roti di Malaysia. Korang boleh tengok laporan yang dikongsi di akaun Twitter @MITIMalaysia kat bawah ni.

Tak payah berebut

Tambah MITI lagi, kapasiti pengeluaran kilang-kilang yang mereka lawati adalah pada tahap maksimum.

Apa kata netizen?

Walaupun kenyataan telah dikeluarkan oleh MITI, ramai dalam kalangan netizen yang masih bimbang akan kehabisan stok roti. Admin tak pasti lah sejak bila makanan ruji rakyat Malaysia bertukar dari nasi ke roti. Tapi kalau nak beli roti tu, ingatlah kat orang lain gak. Jangan borong melampau-lampau.

Betul, semua orang kisah pasal roti. Yang admin pelik sejak bila semua orang makan roti sampai putus stok?

Yang ni betul, setiap kali admin keluar beli barang time PKP ni, kalau nak beli roti tu mesti gagal. Dekat rak tinggal roti kelapa, roti kacang merah dan roti-roti yang ada inti tu. Roti keping-keping tu tak ada.
src=”http://www.klmenjeritvideo.dnq.news/wp-content/uploads/2020/03/2-126.png” alt=”” width=”747″ height=”187″ />
Admin setuju. Kalau yang tinggal luar bandar tu mesti akan ada option roti jenama kampung. Walaupun kualiti tak sampai tahap roti berjenama, tapi merasa laj juga makan roti dari kempunan tak sudah.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @KL MEDIA

Sumber :Lobak Merah

PERHATIAN: Pihak @KL MEDIA tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak @KL MEDIA juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "“Pasal Roti Pun Nk Gadvh” Pihak Kerajaan Terj@h Kilang Roti Siasat Sendiri D@kwaan Bekalan Roti Putus Akibat PKP"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*