“Bukan Nak Rlak” Netizen Pertahan Tlndakan Ustaz Ebit Liew Bantu Fr0ntliners Walaupun Dipertlkai Pend@kwah Lain

Umum sedia maklum keadaan negara kita yang dilanda wabak Covid-19 semakin hari semakin membimbangkan. Para frontliners yang berhempas-pulas setipa hari memang sangat kurang rehat. Kesian admin tengok.

Memikirkan tentang kepayahan dan kepenatan mereka, pendakwah bebas Ustaz Ebit Liew tampil memberikan sumbangan kepada mereka. Walaubagaimanapun, ada segelintir orang yang kurang senang dengan niat murni beliau. Ikuti tweet oleh @akhifairuz_ kat bawah ni.

Orang dah tolong pun kena kecam

Begitulah manusia, ada je benda tak kena kat mata dorang. Kalau kita buat jahat kena kecam, bila buat baik ada pulak orang dengki tuduh itu ini.Harap bersabar lah sapa yang kena sindir atau tuduh tu ye.

Betul, sepatutnya kita kena berlumba sedekah, bukan berlumba kecam orang itu ini. Kalau tak puas hati tu tegur lah depan-depan, sindir-sindir ni tak gentleman lah.

Yang ni pun admin setuju. Akhlak yang baik semua orang suka, jadikan teladan untuk orang lain ikut. Nanti semua orang buat baik, baru seronok sama-sama dapat keberkatan kan.

Orang yang kecam tak minta maaf pulak. Tahu nak kecam je. Cuba tolong sekali gak. Keluar duit poket sendiri sedekah kat orang lain.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @KLM

Sumber : lobak merah

PERHATIAN: Pihak KLM tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLM juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

 

Be the first to comment on "“Bukan Nak Rlak” Netizen Pertahan Tlndakan Ustaz Ebit Liew Bantu Fr0ntliners Walaupun Dipertlkai Pend@kwah Lain"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*