“Dapat Jangkltan Dari Kenduri Kahwin,” 39 Staf H0spital Teluk Intan P0sitif C0vid-19

Peningkatan jangkitan kini bukan sahaja meningkat dalam kalangan orang awam, malah para petugas kesihatan juga turut merasa tempiasnya.

Menerusi maklumat daripada Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah, setakat hari ini dilaporkan bahawa terdapat 80 anggota kesihatan KKM yang dikesan positif COVID-19.

Datuk Dr Noor Hisham Abdullah berkata, Berdasarkan siasatan, punca jangkitan bagi kesemua anggota kesihatan ini bukanlah disebabkan oleh pengendalian kes positif COVID-19 di fasiliti Kesihatan KKM.

Sebaliknya jangkitan bagi 47 kes (64.4 peratus) adalah berkaitan majlis perkahwinan yang dihadiri mereka, yang menghadiri perhimpunan tabligh.

Punca lain adalah, terdapat kakitangan yang mempunyai sejarah melawat ke luar negara dan kontak keluarga yang positif COVID-19.

Berdasarkan graf yang dikongsikan, 80 orang kakitangan yang disahkan positif Covid-19 datang daripada 30 hospital seluruh Malaysia.

Antara yang mencatat jumlah tertinggi adalah dari Hospital Teluk Intan, Perak yang iaitu seramai 39 orang kakitangan hospital yang dijangkiti virus.

Sehubungan dengan itu, semua anggota kesihatan dan barisan hadapan (frontliners) dinasihati untuk mengamalkan langkah-langkah pencegahan seperti yang telah disarankan.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @KL MEDIA

Sumber : Noor Hisham Abdullah

PERHATIAN: Pihak @KL MEDIA tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak @KL MEDIA juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "“Dapat Jangkltan Dari Kenduri Kahwin,” 39 Staf H0spital Teluk Intan P0sitif C0vid-19"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*