“Dah La Bayar Singgit Je” VIDE0 Wanita D@kwa H0spital Melaka Tak Layan Pesaklt Yang Datang

Ketika wabak Covid-19 ini, mesti ramai yang faham bahawa hospital sememangnya sesak dengan pesakit. Bilangan doktor dan petugas kesihatan pun semakin berkurangan disebabkan ramai antara mereka yang terpaksa dikuarantinkan akibat dijangkiti Coronavirus. Penat betul jadi doktor dan jururawat ni kan. 

Namun, ada juga yang seakan tidak memahami situasi ini. Baru-baru ini tular di Twitter video seorang wanita yang mendakwa bahawa Hospital Melaka tidak melayan pesakit yang datang ke hospital tersebut.

Dalam video terbabit, wanita itu meluahkan kemarahannya terhadap perkhidmatan hospital tersebut berikutan dia terpaksa menunggu selama dua jam.

Difahamkan, dia telah telah melakukan perkara tersebut secara live di Facebook miliknya malam semalam. Sabar lah, mungkin ada banyak lagi pesakit kecemasan lain yang lebih perlukan rawatan.  

Rata-rata netizen mengecam perbuatan wanita yang berbangsa Cina ini yang dilihat tidak memahami situasi Covid-19 yang sedang dihadapi oleh frontliners dan petugas kesihatan yang lain.

Kena lah bertimbang rasa sikit, dah lah semua doktor dan jururawat dah overworked. 

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @KLM

Sumber : lobak merah

PERHATIAN: Pihak KLM tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLM juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

1 Comment on "“Dah La Bayar Singgit Je” VIDE0 Wanita D@kwa H0spital Melaka Tak Layan Pesaklt Yang Datang"

  1. lu ingat bikin life vedio org mau sokong sama lu ka,lu bru keluar dari hutan ka..lu tahu tak skg negara kita sedang apa….haaaa nonya..lu ingat lu anak raja cina kah,lu kalau tak suka duduk Mlysia lu boleh pergi balik your great2 grandmother contry itu tongsan sana.tgok lu bikin vedio lu mana ada sakit..lu ingat itu doc n nurse mau kasi u spcial trement kah…haiyaaa..lu tatak kincing ada bunyi serupa anjing…lu mulut byk busuk..byk cakap…Lim guan eng pn skg sudah tatak bunyi skg lu mau bunyi.lu balik rumah kasi bungkus lu punya baju n family pegi itu tongsan sana duduk…haiyaaaa…skg negara mau lawan ini corona virus srupa mau mati2,lu punya mulut busuk ckp doc nurse tatak bikin kerja…,apasal lu x mau pegi privet hosptal..ckp serupa wang sudah byk mcm taikacik…bru byar $1 mulut srupa mcm longkang.itu doc sama nurse keleja tatak brlenti ooo ni virus punya hal…,lu ingat ini negara lu satu org punya kah..lgi baik lu duduk lumah sana bikin anak lgi bgus looo…lu ingat kasi viral ini vedio olang mau sokong lu puiii…lu otak klu tatak sekolah pn haaa..tak mau kasi tunjuk lh yg lu ni trsgt lh bodoh nonya….nang botinang kuibotukui….

Leave a comment

Your email address will not be published.


*