“Kalau Aku M@ti Biar Aku M@ti Sorang.”

Penularan w4bak C0v1d-19 di Malaysia sudah sampai tahap yang agak membimbangkan dengan 900 k3sdengan dua kem4tian. Akib4t dari itu pihak kerajaan telah mengumukan Perintah Kawalan Pergerakan yang berkuat kuasa semalam.

Namun apa yang dikesalkan sikap rakyat Malaysia yang tidak mematuhi larangan tersebut dan masih dilihat keluar walaupun tanpa ada sebarang kepentingan. Ini memaksa pihak berkuasa, polis untuk membuat rondaan dalam masa yang sama menasihati orang ramai agar segera pulang dan bersurai.

Para selebriti juga turut memainkan peranan untuk memberikan kesedaran buat seluruh rakyat Malaysia. Terdahulu Sharnaaz Ahmad memberitahu bahawa beliau telah melakukan swab test untuk mengesan C0v1d-19 untuk lebih berhati-hati apabila berjumpa dengan anaknya, Jebat Jayden dan Nabila.

Beliau tidak mahu merisik0kan ahli keluarganya kerana beliau akan berjumpa dengan Jebat setiap hari dan sekarang beliau melakukan jarak sosiaI ketika bertemu dengan Jebat. Dalam pada itu, beliau sempat menasihati orang ramai supaya aku dengan saranan dan perintah yang telah dikeluarkan.

Sharnaaz sendiri memberitahu bahawa beliau masih lihat orang ramai yang masih bersahaja keluar tanpa ada sebarang urusan yang penting.

Banyak masa kan?

Nah tengok video ni sampai abis.. kalau tak mau dengaq hang punya pasai.. jangan dok lalu depan aku sudah..

#StayAtHome #DudukDiRumah #StopC0v1d-19

Perkongsian tersebut mendapat perhatian dari para peminat dan juga rakan-rakan artis. Rata-rata memuji Sharnaaz yang meluangkan masa untuk menasihati dan memberi ingatan pada masyarakat di luar sana.

Cara abang nasihat lawak laa.. hahaha.. tapi ad betoy gak abang nasihat.. kita nak bg kurang v1rus nie.. tapi depa kluaq nak bg bertambah .. bang4ng punya manusia.. x cidik

Tak kena fmly terdekat depa lagi bos @sharnaazahmad.. Nanti dah kena baru dia tau apa itu pnyesaIan.. #stayathomeboss

Allah bagi kita ujian ni supaya dia nak kita dekatkan diri kita kepadanya..keran dia rindu akan doa hamba-hambanya

Susah depa ni degil nak m4mpuihh.. Aku yang kena je ni terp4ksa keje…hospitaI kan.. kaalu buleh nak dok umah ja..lagi selamat..#stayathome

Btol tu…macam tak de akal…akak ni kene kerja pun sebab supply ub4t..kalau ikutkan tak nak kerja..korang bayang dah dibagi peluang duduk kat umah tu susah sangat ke?

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Jangan Lupa Juga Untuk Follow Kami di Page @KLM

Sumber:Meh Baca

PERHATIAN: Pihak KLM tidak akan bertanggungjawap langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak KLM juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawap anda sendiri.

Be the first to comment on "“Kalau Aku M@ti Biar Aku M@ti Sorang.”"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*